Gladsheim passerar 1 miljard i fastighetsvärde

22 december 2020

Gladsheim Fastigheter har idag tillträtt ett bostadsbestånd i Skärblacka strax utanför Norrköping. Med förvärvet uppgår Gladsheims bestånd till över 1000 lägenheter och ett fastighetsvärde överstigande en miljard kronor.

”Med förvärvet uppgår Gladsheims fastighetsvärde till över en miljard. Ett viktigt steg i Gladsheims tillväxtresa.” inleder David Dahlgren, VD på Gladsheim.

”Beståndet är Gladsheims första förvärv i regionen och en start på ett framtida förvaltningskluster i Norrköping och Linköping med omnejd. Vi ser fram emot att utöka vår närvaro i ytterligare en stark region”, fortsätter David.

Skärblacka är en attraktiv ort med ett starkt geografiskt strategiskt läge. Orten har god tillgång till kommunikation och närhet till Norrköping med ett avstånd på endast 18 minuter med bil. Skärblacka är en av Norrköpings kommuns största tätorter. Skärblacka har ett levande närområde med livsmedelsbutik, apotek, bibliotek och restauranger. Det finns även ett flertal förskolor och grundskolor i Skärblacka.

”Fastigheterna har just de egenskaper Gladsheim söker, med bästa läge i stan och goda möjligheter för oss att utveckla fastigheterna. Genom vår renoveringsmetodik och fokus på en trevlig boendemiljö kommer Gladsheim också kunna erbjuda attraktiva lägenheter med nyproduktionsstandard till en rimlig månadskostnad”, avslutar David Dahlgren.

”Gladsheim fortsätter att växa med attraktiva bostäder i starka regioner. Med en återhållsam belåning och starka kassaflöden står Gladsheim väl rustade och att gå in i det nya året med ett bestånd om över 1000 lägenheter ska bli fantastiskt roligt” kommenterar Fredrik Gynnerstedt, CFO på Gladsheim.

Gladsheims rådgivare i förvärvet var Setterwalls Advokatbyrå och Amblin.

Säljarens rådgivare var Nordier Property Advisors och Glimstedt Advokatbyrå.

Vid frågor, vänligen kontakta:

David Dahlgren, VD, Gladsheim Fastigheter AB

070 – 2876402

david.dahlgren@gladsheim.se

Om Gladsheim Fastigheter

Gladsheim förvaltar och förädlar hyresbostäder i mellanstora svenska orter i tillväxtregioner med bra kommunikationer och i nära anslutning till universitet och regionhuvudstäder. Beståndet omfattar över 1000 lägenheter med ett fastighetsvärde på över en miljard. Namnet Gladsheim kommer från den fornnordiska mytologin och betyder ”ljust hem” och illustrerar vår ambition att tillhandahålla trivsamma lägenheter för våra hyresgäster.

Gladsheim grundades under 2018 av David Dahlgren och Fredrik Gynnerstedt. David var tidigare verkställande direktör på börsnoterade Amasten 2014-2017 där han byggde upp ett bostadsbestånd på tre miljarder med fokus på mellanstora orter. Fredrik är Gladsheims finanschef och har erfarenheter från liknande positioner i flera börsnoterade bolag.