Våra renoveringskoncept

Gladsheim tar ett helhetsgrepp om sina fastigheter vilket innefattar en applicerad renoveringsmodell för lägenheterna såväl som fastigheten och miljön runt omkring.

Våra renoveringskoncept

Vårt mål är att hela fastigheten, och dess omgivning, ska vara snygg och trivsam att vistas i. För Gladsheims lägenheter arbetar vi med tre lägenhetskategorier och koncept: BoBra, BoBättre och Garant. Garantlägenheter är lägenheter som totalrenoveras till nyproduktionsstandard. BoBättre-konceptet används för de lägenheter där man vid renoveringen kan behålla vissa delar av befintlig utrustning men ändå höja standarden i lägenheten så att det totala bruksvärdet och boendeupplevelsen blir bättre. BoBra är vår tredje kategori och utgörs av lägenheter med äldre standard och en lägre hyra.

Vid alla renoveringar ligger både ekologisk och social hållbarhet i fokus.

Allmänna ytor

Gladsheims helhetsgrepp rörande fastigheterna omfattar alla allmänna ytor så som parkeringar, utemiljöer, utebelysningar, passersystem, trapphus, källare och tvättstugor. Alla renoveringar följer en renoveringsmanual som beskriver vilka material och färger som ska användas vid renoveringarna i syfte att resultatet ska bli enhetligt och att det blir en genomgående färgton på samtliga ytor.

Renoveringarna av de allmänna ytorna genomförs successivt i takt med att vi renoverar lägenheter. När en lägenhet i en fastighet renoveras påbörjas samtidigt uppfräschning och målning av allmänna utrymmen i fastigheten. Arbetet omfattar samtliga ytskikt och innefattar även investeringar i exempelvis digitala passersystem och hjälpmedel för tvättstugebokningar samt fiberinstallation. Målsättningen är att Gladsheims fastigheter ska vara trivsamma, trygga och snygga.

Exempel på Gladsheim Garant

Exempel på Gladsheim Garant

Exempel på Gladsheim Garant

Trapphus i Viljan 1 på Fristadstorget

Exempel på Gladsheim Garant

Trapphus i Viljan 1 på Fristadstorget

Gladsheim Garant

Gladsheims Garantlägenheter totalrenoveras till en standard jämförbar med nyproduktion. Nya parkettgolv läggs i hela lägenheten samt alla väggar och tak målas om. Köken totalrenoveras och inreds med nya vitvaror, nya köksluckor, diskmaskin och köksbänk. Badrummen renoveras med klinkergolv och helkaklade väggar, ny dusch, handfat med kommod och elektrisk handdukstork. Det finns också tillvalsmöjlighet omfattande tvättmaskin och torktumlare. Vid ingången i hallen läggs klinkergolv och lägenhetsdörren byts ut mot en ljudisolerad säkerhetsdörr.

BoBättre

BoBättre-konceptet används för de lägenheter där man vid renoveringen kan behålla vissa delar av befintlig utrustning men ändå höja standarden i lägenheten så att det totala bruksvärdet och boendeupplevelsen blir bättre. Köket i en BoBättre-lägenhet rustas upp genom utbyte av köksluckor, bänkskiva, nytt kakel bakom diskbänken, bänkbelysning, ny spis med varmluftsugn och diskmaskin. Badrummet fräschas upp och badrumsskåp och glasväggar till duschen installeras. I samtliga rum målas väggarna om och golven byts ut till linoleumgolv alternativt så slipas befintligt parkettgolv. I hallen monteras en ljudisolerande säkerhetsdörr och klinkergolv läggs vid entrén.

BoBra

BoBra-lägenheterna är de lägenheter som vi väljer att inte renovera. Lägenheterna har således äldre standard och en lägre hyra.

Varje lägenhet besiktigas efter uppsägning där befintlig standard och renoveringsmöjligheter ses över. Därefter tas det ett beslut vilken av koncepten som passar lägenheten bäst.