Om oss

Namnet Gladsheim kommer från den fornnordiska mytologin och betyder ”ljust hem” vilket illustrerar vår ambition att tillhandahålla trivsamma lägenheter för våra hyresgäster. Gladsheim Fastigheter grundades under år 2018 och är ett fastighetsbolag som huvudsakligen förvaltar och förädlar hyresbostäder i mellanstora svenska orter. Vi har ett fokus på en hållbar och långsiktig utveckling genom långsiktigt ägande. Grundare till bolaget är David Dahlgren och Fredrik Gynnerstedt. Idag har bolaget fastigheter i Arboga, Eskilstuna, Karlskoga, Skövde samt Skara och Töreboda. Vår ambition är att fortsätta förvärva nya fastigheter och löpande förbättra beståndet genom renoveringar. Vi vill, genom våra renoveringar, skapa attraktiva bostäder och erbjuda våra hyresgäster ett trivsamt och tryggt boende. Att samtidigt uppgradera fastigheterna ur ett ekologiskt perspektiv är för oss en självklarhet.

Gladsheim arbetar med tre lägenhetskategorier och koncept: BoBra, BoBättre och Garant. Garantlägenheter är lägenheter som totalrenoveras till nyproduktionsstandard. Hela lägenheten målas om, nytt parkettgolv läggs i hela lägenheten och helt nya vitvaror installeras. BoBättre-konceptet används för de lägenheter där man vid renoveringen kan behålla vissa delar av befintlig utrustning men ändå höja standarden i lägenheten så att det totala bruksvärdet och boendeupplevelsen blir bättre. Åtgärderna som genomförs anpassas efter efterfrågan och önskemål från intressenter. Lägenhetens ytskikt målas och slipas, alternativt byts ut. Köket installeras med nya vitvaror och diskmaskin installeras. Eftersom renoveringarna anpassas efter varje specifik lägenhet finns inte ett färdigt helhetskoncept på samma sätt som Gladsheim Garant lägenheterna. BoBra är vår tredje kategori och utgörs av lägenheter med äldre, enklare standard och en lägre hyra.

Det ska vara trivsamt att bo i alla våra lägenheter. Med våra tre olika koncept vill vi erbjuda trivsamma boenden som matchar det våra hyresgäster efterfrågar.

David Dahlgren, VD

Hållbarhet är ett nyckelord i allt vårt arbete där vi vill ta ansvar för hur vår verksamhet påverkar de människor som bor hos oss såväl som miljön runt omkring fastigheterna. Vår målsättning är att allt vårt arbete ska bidra till en ökad trivsel för våra boende. Att arbeta med ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet är därför en självklarhet för oss.

Vi vill utveckla goda relationer med våra hyresgäster, våra leverantörer och övriga intressenter på de orter där vi är verksamma. Vår ambition är att vi ska vara en naturlig del av samhällskontraktet och genom vårt arbete med våra fastigheter vidareutveckla såväl det specifika fastighetsområdet som den närmaste miljön.

Meny