Om du vill arbeta i en omväxlande roll där du blir en nyckelperson för tillväxtresan framåt kan du vara rätt person för denna möjlighet. Nu söker vi dig som har en grund i redovisning och lockas av att få ta nästa steg i karriären och utveckla nya kompetenser i en bred roll. Om du trivs som bäst i en händelserik miljö där du får påverka kan rollen till Gladsheim Fastigheter vara utmaningen för dig!

Vad vi söker

Du kommer i rollen att ansvara för att plocka hem redovisningen från en extern byrå samt utveckla rutiner och processer kopplade till redovisningsområdet. Du kommer att vara Ekonomichefens högra hand och tillsammans forma ett redovisningsteam om ca fyra personer. Du kommer bli ett naturligt bollplank inom ditt kompetensområde för såväl teamet som för andra kollegor inom organisationen. Vidare kommer du kvalitetsgranska att redovisningen håller en god kvalité samt arbetsleda teamet genom bokslut och rapportering. Gladsheim Fastigheter har ett 70-tal bolag som du kommer konsolidera ihop och ansvara för koncernrapportering för.

Då rollen är ny kommer du få möjligheten att vara med och forma den utifrån egna ambitioner och tidigare erfarenheter i samband med att tillväxtresan fortsätter. Ett stort fokus är på att forma och vidareutveckla processer och rutiner. Du förväntas inte kunna allt sedan tidigare utan det viktigaste är att du är nyfiken och har en vilja att ta reda på svaren och utvecklas tillsammans med bolaget.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor bredvid Humlegården i centrala Stockholm. Bolaget erbjuder en hybrid arbetsmiljö. Du kommer att arbeta nära Ekonomichef, som du även rapporterar till.

Ansvarsområden

I rollen som Group Financial Controller kommer dina främsta ansvarsområden vara:

  • Ansvara för konsolidering och koncernrapportering enligt IFRS, inklusive framtagande av delårsrapporter och årsredovisning
  • Ta hem redovisningen och i samarbete med Ekonomichef forma ett redovisningsteam
  • På sikt arbetsleda och stötta ett team med Bolagsekonomer för att säkerställa en kvalitativ redovisning och rapportering i dotterbolagen
  • Delaktig i förvärvsanalyser samt onboarding av nya bolag
  • Ta fram underlag och rapporter till Ekonomichef och ledning
  • Kontakt med myndigheter, revisorer och banker
  • Driva och utveckla rutiner och processer kopplade till koncernredovisning och rapportering

Vem är du?

För att trivas i rollen som Group Financial Controller är du en kommunikativ person som trivs med att planera och driva arbetet framåt. Att leverera med kvalité är en självklarhet för dig och du ser till att ha en god struktur i ditt arbete samtidigt som du gillar förändring. Du motiveras av att ta dig an problem som du stöter på för att hitta lösningar på dessa och du tvekar inte på att komma med egna initiativ om hur processer kan effektiviseras. Då du kommer arbeta nära flertalet kontaktytor och på sikt även ditt team, ser vi slutligen att du är en god samarbetspartner som får glädje av att lyckas tillsammans!

Din profil

Du har en relevant utbildning inom ekonomi eller motsvarande. När det kommer till din erfarenhet så ser vi att du har en gedigen och kvalificerad redovisningsbakgrund alternativt arbetar i en liknande roll som Financial Controller idag. För denna roll ser vi att du tidigare arbetat inom fastighet eller byggbranschen. Du har ett naturligt intresse för system och motiveras av att engagera dig i frågor kopplade till dessa.  

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Gladsheim Fastigheter med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jakob Altensten på Prodiem, tfn tfn 073-344 51 80 eller Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94.

Välkommen med din ansökan!